Tragedie la ISU Vaslui. Un pompier de 38 ani a murit intr-un spital din Iasi dupa ce a fost salvat initial de colegi. Barbatul urma sa devina tata

Plutonierul adjutant Viorel Bornaz s-a stins din viata fulgerator la varsta de 38 ani. Sambata, acesta a căzut ca secerat, suferind un prim infarct. Colegii aflați în preajma sa au sărit imediat, i-au acordat primul ajutor, l-au resuscitat și l-au făcut sa aibă puls. Peste câteva minute, barbatul a intrat pentru a doua oară în stop cardiorespirator, acesta fiind salvat pentru a două oară. În decurs de nici trei ore, salvatorul a intrat pentru a treia oară în stop cardiorespirator, fiind salvat și de această dată. A fost stabilizat și apoi transportat la o unitate medicală de specialitate din municipiul Iași, prognosticul fiind rezervat. Din nefericire, la nici o zi, temerile medicilor ieșeni s-au adeverit, iar pompierul s-a stins.

În urmă cu 17 ani, plt. adj. Viorel Bornaz a îmbrăcat pentru prima dată uniforma de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt al județului Vaslui, Detașamentul Bârlad. Timp de cincisprezece ani și jumătate a lucrat ca subofițer operativ principal, iar din prima zi a anului 2022 a fost numit comandant de echipaj. De-a lungul carierei sale de pompier salvator, plutonierul adjutant Bornaz Viorel a participat la numeroase intervenții dificile, aducându-și aportul la salvarea multor vieți și protejarea bunurilor celor aflați în primejdii.

„Pompier, soț și camarad de nădejde, a pierdut mult prea rapid lupta cu moartea, alăturându-se celor drepți întru Domnul, pentru a ne veghea de undeva de sus, din Împărăția Cerurilor. Vestea trecerii sale la cele veșnice ne-a cutremurat pe noi toți și a lăsat un mare gol în sufletele noastre, colegul nostru stingându-se fulgerător la doar 38 de ani. Plutonierul adjutant Bornaz Viorel a fost un coleg și un camarad de excepție, un salvator pentru care sintagma ,,nu se poate”, nu exista în vocabular, un OM blând pentru care altruismul reprezenta o caracteristică fundamentală. Credem că acum, Viorel se află aproape de Dumnezeu și tot ceea ce nouă ne rămâne, este doar amintirea celor 17 ani în care a fost un pompier în care îți puneai tot sprijinul. În urma lui, soția sa însărcinată în șase luni, trebuie să meargă mai departe, pentru a continua cea mai dificilă și complexă menire, aceea de a fi părinte. În aceste clipe, Bunul Dumnezeu să îl aibă în pază și să îl odihnească în pace, iar familiei sale să îi dea alinare și putere. Drum lin spre cer, dragul nostru camarad”, a transmis ISU Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *