Tragedia de la Ferma Dacilor. Sase morti si doua persoane date disparute. In incendiu a murit si fiul patronului. Anchete peste anchete

Bilanţ tragic după incendiul devastator de la pensiunea „Ferma Dacilor” din satul Tohani, judeţul Prahova. Un copil şi patru adulţi au fost scoşi fără viaţă din clădirea mistuită de flăcări. O a şasea victimă a fost descoperită aseară, fără a se prezica deocamdată dacă este vorba despre un minor sau un adult. Alte două persoane, între care doi minori, sunt căutate în continuare de pompieri. Toţi cei dispăruţi se aflau la etajul clădirii. Turiştii cazaţi la parter au reuşit să se autoevacueze.

CSA Steaua a precizat, marţi seară, că una dintre victimele incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor ar fi Luca, jucător legitimat la grupa Under 17 a Clubului Sportiv al Armatei.

După tragedie, încep anchetele. Pe lângă cele legate de cauza incendiului, procurorii DNA cer redeschiderea dosarului privind modul în care inspectorii de la ISU Prahova au verificat Ferma Dacilor în 2019. 

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, are un trecut controversat: de la legături cu liderii clanurilor interlope, la consilier în Parlamentul României. În anii 2000, a fost personaj principal în dosarul Portbagajul, care a dus la decapitarea mai marilor din Poliţia Română. A fost numit „pionul ruşilor” pentru că a încercat să preia o mină de diamante din Africa.

Printre morţi se află şi un cunoscut bodyguard, prieten al patronului, care a ars de viu încercând să-şi salveze copiii şi soţia. Soţia acestuia şi unul dintre copii au fost transportaţi la spital.

Bărbatul care se prezintă drept patronul pensiuni Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a avut legături cu lumea interlopă şi a fost implicat în „Afacerea Portbagajul”. El este prieten cu şeful ANPC.

Pensiunea Ferma Dacilor, din Tohani, care a ars în a doua zi de Crăciun, a fost construită acum zece ani de antreprenorul Cornel Dinicu. Complexul a ajuns să cuprindă în prezent „21 de odăi, 4 căsuţe suspendate şi 4 colibe dacice, 6 cabane în pădure, 12 cabane în vie şi zece locuri de campare şi parcare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *