Traficul supravegheat cu drone în Bulgaria, prin sistemul U-space

62119833

Traficul va fi supravegheat cu drone în Bulgaria, pe sistemul european U-space, guvernul de la Sofia urmând să emită cât de curând o ordonanță care să reglementeze exploatarea acestora.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, a fost înfiinţat un grup de lucru cu reprezentanţi ai ministerului şi ai Administraţiei Aviaţiei Civile pentru a pune în aplicare sistemul.

U-space este un sistem european în curs de dezvoltare pentru managementul traficului cu drone. Acesta este implementat în întreaga Uniune Europeană datorită nevoii crescute de servicii şi tehnologii pentru gestionarea traficului cu giravioane.

Sistemul de control al traficului va fi integrat în sistemul existent de control al traficului aerian.

O ordonanţă privind exploatarea în siguranţă a vehiculelor aeriene fără pilot în Bulgaria şi supravegherea operatorilor acestora a fost deja pregătită şi urmează să fie semnată de ministrul Transporturilor.

În deschiderea unei expoziţii internaţionale de drone în octombrie, ministrul bulgar adjunct al Transporturilor, Nikolai Naidenov, a declarat că autorităţile se vor asigura că vor garanta un acces egal la piaţă pentru operatorii economici care furnizează servicii U-space.