Traficul din Iași, paralizat de lucrarile din oras

Cosmar in traficul iesean. Lucrarile din Bucium au blocat complet orasul fiind paralizate bulevarde intregi. S-au inregistrat situatii in care o distanta de 3 kilometri s-a parcurs in 2 ore, cea mai aglomerata zona fiind Bulevardul Socola. De asemenea, calatorii au ramas incremeniti in autobuze. Si aseara, la ora 20.00 intersectia de la Cotnari era aglomerata.

Mihai Chirica, Primar Mun. Iași

„A fost intr-adevar o situatie care viza legaturile dinspre Bucium cu orasul si invers, motivat de faptul ca s-au intrat cu lucrarile in mijlocul intersectiei pentru o retea de apa si canalizare in modernizare, chiar pe partea pasajului Socola spre Bucium, ceea ce a facut ca circulatia sa fie dirijata pe un singur fir pe fiecare sens in parte tinand cont de afluxul foarte mare de masini care vin dinspre relatia oras si retur si acest lucru a dus la paralizarea traficului auto pe pasajul Socola.”

Cauzele blocajului total din Iasi sunt multiple insa lipsa proiectelor de infrastructura a autoritatilor locale va face ca astfel de situatii sa se intample frecvent.

Irinel Bucur,  Președinte Asociatia „Hai că se poate”

„Ceea ce se intampla in aceste zile in Municipiul Iasi era previzibil inca din urma cu cativa ani si acum suntem tributari alegerilor din zilele de vot si a incompetentei, lipsei de interes, constructiilor haotice aprobate, lipsei dezvoltarii infrastructurii inclusiv a celei performante de invatamant, etc in apropierea zonelor dezvoltate, lipsei de actiune si arogantei maxime aratata de unii functionari sau alesi care, sub nicio forma nu doresc sa abordeze problema traficului, nu vad alte solutii de transport public in afara celor din epoca comunista cand masinile erau putine si anume: autobuze, tramvaie si mai nou se gandesc la troleibuze, adica tot solutii care vor genera conflicte de trafic, impartind aceeasi trama stradala cu autoturismele oamenilor.

Dupa ce a aprobat in nestire proiecte imobiliare si hypermarketuri in zone intens populate, fara sa dezvolte infrastructura rutiera, Primaria Iasi are la dispozitie prea putine solutii de decongestionare.

Adrian Covăsneanu, fost secretar de stat Ministerul Transporturilor

„Traficul suntem noi, zic eu, dar din pacate deciziile politice sunt ale autoritatilor locale iar lipsa de viziune si spun o lipsa de viziune de tip urbanism-mobilitate produce efecte grave asupra calitatii vietii. Din informatiile pe care le detin, informatii publice, stiti ca sunt uneva la 170.000 de masini in municipiul Iasi care tranziteaza.

Ce vedem la nivel de autoritate locala este o „solutie”. Vedem poate doi, trei politisti in intersectie, o semaforizare in plus dar de fapt nu rezolva problema, cel mult muta congestia de la intersectia respectiva la urmatoarea intersectie.”

Ca o solutie de moment, dupa ambuteiajele de ieri, lucrarile de modernizare a retelei de apa, care blocheaza accesul in Bucium, se vor efectua pe timpul noptii.

Mihai Chirica, Primar Mun. Iași

„In cele din urma, impreuna cu Directorul de la ApaVital am decis ca lucrarile sa se intample doar pe perioada noaptii. Am dislocat politisti locali din alte intersectii si i-am transferat spre zona Bucium.”

Solutia gasita de Primaria Iasi, cu benzile dedicate mijloacelor de transport in comun este una buna daca ar avea la dispozitie suficiente autobuze si tramvaie. Doar ca, lipsa acestora a facut ca decizia sa fie una neinspirata, soferilor fiindu-le limitate caile de mers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *