Traficul cu migranti este in floare la frontiera de Vest. Roman arestat dupa ce a ascuns 32 straini in autoutilitara, in schimbul sumei de 14.000 euro

Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de P.N.C., cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În fapt, s-a reținut că ieri, cetățeanul roman P.N.C. a transportat, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu o autoutilitară, într-un  compartiment special amenajat, un număr de 32 cetățeni străini (cetățeni din India și Pakistan), în scopul obținerii ulterioare a unor foloase patrimoniale, respectiv a unei sume de bani cuprinse între 10.000 și 14.000 de euro pentru întregul transport al celor 32 de persoane.

Cei 32 cetățeni străini au fost descoperiți de polițiștii de frontieră în Punctul de Trecere al Frontierei Cenad, ascunși în compartimentul special amenajat din autoutilitară. Romanul, in varsta de 20 ani, conducea o autoutilitară înmatriculată în Polonia și transporta, conform documentelor, instalații sanitare cu destinația Italia.

Inculpatul P.N.C. a fost anterior trimis în judecată, într-un alt dosar penal, pentru comiterea unei alte infracțiuni de trafic de migranți.

La data de 07.09.2023 Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, iar în aceeași dată Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului P.N.C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *