Traficantul prins la Scânteia a încercat să mituiască polițiștii cu 10.000 de lei

33bdf9df-5f42-451e-a460-26b98dda3d37

Tânărul care a fost prins la Scânteia la volan fără permis, și a recunoscut că este dealer de droguri a fost arestat preventiv după ce a încercat să mituiască polițiștii. Acesta i-a promis unui agent suma de 10.000 de lei, 500 de lei încercând să îi dea pe loc.

”Prin referatul din data de 26.01.2021 întocmit de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a propus arestarea preventivă a inculpatului P.E., în vârstă de 26 de ani, cercetat în stare de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, prevăzută de art.290 alin.1 C.pen. şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art.335 alin.1 C.pen., ambele cu aplicarea art.38 alin.1 C.pen.

În data de 21.01.2021, inculpatul P.E., a fost depistat în trafic de către agenţi de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Scânteia, jud.Iaşi conducând un autovehicul deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

După depistarea în trafic, inculpatul a promis unui agent de poliţie suma de 10.000 lei şi i-a remis efectiv, în aceeaşi seară, suma de 500 lei, pentru ca acesta să nu ia măsurile legale împotriva sa, respectiv să nu efectueze cercetări penale în dosarul înregistrat pe numele său, având ca obiect infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, pentru a putea susţine examenul auto la care era programat.

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă prezumţia de nevinovăţie.”, transmit reprezentanții Tribunalului Iași.