Traficanții de țigări sunt tot mai inventivi

4fc29e93-ae72-4e15-bf4d-4e7ce0b9ac09

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, Arcadie Z., cetățean din R. Moldova, în vârstă de 55 de ani, conducând un autoturism marca  Citroën , înmatriculat în R. Moldova. La controlul efectuat asupra mijlocului de transport de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit, ascunsă  în  haionul maşinii, în placa suport din portbagaj precum şi într-o ladă din material plastic ce avea fundul dublat, cantitatea de 5.160 ţigarete (258 pachete), diferite mărci.

În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul moldovean Ludmila C., în vârstă de 50 de ani, pasager într-un autoturism marca Audi, şi cetăţeanul român Eduard M., în vârstă de 44 de ani, conducând un autoturism marca Citroën, ambele autoturisme înmatriculate în România.

La controlul de frontieră efectuat asupra mijloacelor de transport, echipele comune de control au descoperit, ascunsă în bordul şi deasupra rezervorului autoturismului marca Audi, în filtrul de aer şi în bordul autoturismului marca Citroën , cantitatea totală de 4.640 ţigarete (232 pachete), diferite mărci. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 5.764 lei şi sancţionarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 16.000 lei.