Traficanti de tigari, retinuti de oamenii legii!

Sharing is caring!

9 persoane au ajuns in arest preventiv, pentru o perioada de 30 de zile, fiind acuzate de contrabanda de tigari. Alte 7 persoane sunt sub control judiciar.

Deciziile vin la o zi dupa ce procurorii DIICOT au facut perchezitii domiciliare la mai multe adrese din Iasi, Suceava si Botosani. In urma controalelor, procurorii DIICOT au confiscat aproape 540 de mii de tigarete, 82 de mii de lei si 3.700 de euro.

De asemenea, au ridicat si 33 de telefoane mobile si zeci de cartele telefonice. Contrabandistii au intrat pe mana procurorilor DIICOT dupa ce au fost filati si prinsi cand vindeau tigari aduse din Republica Moldova si Ucraina.

Fara sa plateasca taxe si accize, comercializau tigarile pe piata neagra. Reteaua de traficanti era extinsa in toata regiunea Moldovei, spun anchetatorii. Liderul grupului infractional impartea tigarile intre ceilalti membri, de la care incasa, ulterior, si banii colectati din vanzari. Reteaua de contrabandisti activa pe piata neagra din luna ianuarie a acestui an.

shares