Trafic sufocat pe Pasajul Bucium

Peste 50 milioane de lei a primit Iasul finantare pentru reabilitarea si modernizarea pasajului Bucium, o zona extrem de frecventata. Insa odata cu inceperea lucrarilor, traficul va fi restrictionat. Şoseaua Bucium fiind şi ea în şantier de modernizare, va fi creat un drum paralel cu pasajul, cu o trecere la nivel cu liniile de tren din dreptul Gării Socola.

Mai este putin timp pana cand vor incepe studiile atat elevii, cat si studentii motiv pentru care traficul din oras va fi intensificat. In curand vor incepe lucrarile la pasajul Bucium, iar circulatia va fi restrictionata.

Ovidiu Mugurel Laicu, consilier local PSD

Noi am spus ca vom face o cale spre calea ferata pentru traficul usor si ei considera ca pot inchide traficul total pe pasajul Socola. Eu am facut multe pasaje de genul acesta si nu am inchis total pasajul. Se poate lucra la infrastructura cu niste restrictii si se poate circula pe pasaj chiar daca se schimba cumva grinzile, se poate circula pe doua benzi astfel incat traficul usor sa poata avea o continuitate cat de cat. Altfel va fi un haos total pentru ca atunci cand venim din Bucium este foarte greu la intersectia cu Trei Fantani sa faci virajul.

Va fi creată o trecere la nivel cu calea ferată între pasaj şi Gara Socola, cu bifurcaţie la capătul din strada Mihail Sturza: sens unic spre intersecţia şoselei Bucium cu strada Bucium şi întoarcere pe după cele trei cămine, cu posibilitate de ieşire pe strada Trei Fântâni inclusiv pentru traficul greu.

Mihai Chirica, primarul mun. Iași

Pentru pasajul Socola pentru ca este o problema care vizeaza o comunitare mare si din punct de vedere rezidential si din punct de vedere economic. Concluziile la care am ajuns in urma deplasarii in teren a fost vineri o intalnire cu proiectantii, luni ne-am vazut la fata locului cu membri ai comisiei de circulatie. Nu se va inchide niciodata pasajul Socola in totalitate. Solutia constructiva de reabilitare a pasajului prevede inchiderea partiala doar pe zonele in care se lucreaza. Pasajul Socola va avea 5 benzi

Pentru un aces facil spre şi dinspre această rută alternativă, pe „Drumul Hoţilor” va fi amenajat un sens giratoriu care va avea în mijloc unul din stâlpii reţelei de înaltă tensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *