Trafic de coșmar pe Bulevardul Socola

Cozi infernale de mașini si nervi intinsi la maxim. Asa a fost weekend-ul pentru iesenii care au decis sa tranziteze Bulevardul Socola. Deschiderea unui complex comercial a dat si mai mult traficul peste cap. Consilierul local Mugurel Laicu trage un semnal de alarma cu privire la traficul din zona pentru ca odata cu inceperea lucrarilor la Pasajul Socola, circulatia in zona va fi blocata complet.

In Iasi se circula din ce in ce mai greu, pe toate arterele. Cozile de masini s-au intins pe kilometri intregi pe Bulevardul Socola iar majoritatea s-au plans pe retelele sociale de faptul ca au petrecut foarte mult timp in trafic. Consilierul local PSD, Mugurel Laicu critica modul in care Primaria aproba autorizatiile de construire fara a se avea in vedere ambuteiajele care ar putea aparea in anumite zone din oras.

Mugurel Laicu – consilier local PSD

Nu poti sa dai avize de constructie in zona bulevardului Socola cand stii ca acolo mai ai Lidl, Dedeman, Kaufland, Piata Nicolina, Carrefour ( sa pui BIP pe ele te rog ) deci practic pe 800 – 1000 de metri pătrati ai foarte multe complexe, hipermarketuri deschise. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla odata cu intrarea in lucru a soselei Bucium, a pasajului Socola si a bulevardului Poitiers.”

Consilierul subliniaza si faptul ca marii investitori care vin la Iasi nu prezinta si studiile de circulatie, cu impactul pe care l-ar putea avea deschiderea unor centre comerciale.

Mugurel Laicu – consilier local PSD

In aceste conditii cred ca o analiza seriosa in cadrul Consiliului Local a tuturor acestor variante sa fim si noi cei din opozitie ascultati, nu doar sa fim trecuti pe hartie, sa fie dezbatute in cadrul Comisie de Circulatie pentru ca si in Comisia de Circulatie, si la Politia Rutiera si la Agentia de Mediu, avizele care sunt data in faza aceasta ele nu contin studii de circulatie. Asta este marea problema. Vin investitori mari fara sa li se ceara studii de trafic. Tot ce vin ei si ne prezinta acolo in Comisia de Circulatie. Ei analizeaza doar ce se intampla in interiorul obiectivului si nicidecum ce se petrece dupa ce iesi din obiectiv.”

Cozile de masini se intind si spre Baza 3, iar in curand Iasul va fi aglomerat pe toate arterele indiferent de ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *