Trafic blocat la vama Sculeni. Probleme la Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră

WhatsApp Image 2022-01-13 at 09.58.51

Aglomerație la vama Sculeni în această dimineață. Din cauza unor probleme de funcționare a sistemului informatic, s-au format rânduri de mașini. De asemenea, traficul a fost blocat și la PTF Leușeni – Albița. 

Șoferii au fost redirecționați la Punctele de Trecere a Frontierei Cahul și Costești, însă, la scurt, exista riscul să se formeze coloane de mașini și aici.

Echipa de tehnicieni a luat măsurile de rigoare și a înlăturat deficiențele, astfel circulația se poate desfășura normal.

UPDATE: „În această dimineţă, o aplicaţie informatică gestionată de Centrul National SIS al MAI si folosită de Poliţia de Frontieră Română în punctele de frontieră pentru verificarea persoanelor şi mijloacelor de transport a înregistrat intermitenţe şi valori ridicate de răspuns. Imediat, o echipă de specialişti din cadrul CNSIS a intervenit pentru remedierea disfuncţionalităţilor apărute. Au fost dispuse toate măsurile aflate in competenţa instituţiei pentru reducerea timpului de aşteptare la frontieră”, au transmis reprezentanții Poliţiei de Frontieră Română.