Tractoare de 150 de mii de euro, dotate cu GPS, inventie pentru fermieri

Sharing is caring!

Cel mai mare targ agricol din NE tarii are loc, in aceste zile, in capitala Moldovei. Peste 150 de producatori de utilaje si masini agricole isi expun cele mai noi  si performante modele tehnologice pentru muncile agricole. Preturile pentru un tractor dotat cu GPS pornesc de la 150 de mii de euro si pot depasi 300 de mii de euro.

Dar fermierul care investeste in utilaje de ultima generatie scoate profitul instant, daca stie sa isi gestioneze marfa, spun comerciantii.

Un tractor de ultima generatie se face auzit de la o distanta mare. Este cel mai nou produs si model Black Edition, adus pentru prima data in tara noastra. Are 250 de cai putere si poate ara terenul agricol intr un timp scurt, fara sa mai fie nevoie sa fie ghidat de om de la volan.

Producatorii de utilaje mizeaza pe faptul herghelia de sute de sute de cai putere ii va atrage pe fermieri, chiar daca an de an, costurile de productie s-au majorat. Tractoarele, combinele si alte utijale, necesare in agricultura pot fi cumparate si prin intermediul programelor cu fonduri europene.

Daca utijale performante exista pe piata, fermierii se pling de faptul ca nu gasesc mana de lucru. Ciobanii vor sa fie mai bine platiti, sa aiba un program scurt de munca si, daca s-ar putea, sa plece acasa si cu punga plina de alimente.

Pina duminica, la Iasi, la targul Agralim, peste 150 de expozanti aduc in atentia fermierilor noutatile din domeniul agricol, cu scopul de a creste productivitatea si performanta in agricultura.

Targul agricol de la Iasi, cel mai mare din NE Romaniei, a ajuns la cea de a 11 editie.

Targul Agralim are loc in comuna ieseana Letcani.

 

shares