Tot mai mulți refugiați în spitalele din Iași

upu iasi

Numarul refugiatilor creste zilnic, unitatile medicale din Iasi resimt afluxul de ucrainieni. In cursul noptii trecute, 7 refugiati din Ucraina au solicitat ingrijiri medicale in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Sf. Spiridon.

Tot mai mulți refugiați apelează numărul de urgență 112 pentru a solicita ajutorul cadelor medicale. Cel mai grav caz a fost al unui bărbat în vârstă de 59 de ani, care a avut nevoie de o intervenție chirurgicală cardiacă în Ucraina și a fost transferat la Iași.

”Numărul de solicitări prin 112 a crescut. Astă-noapte au fost 7 astfel de solicitări, în 24 de ore se ajunge la 10 solicitări. Este proporţional cu numărul celor care locuiesc acum, temporar, în judeţul Iaşi. Patologia este diversă, sunt cazuri de boli cronice care se acutizează în condiţii de călătorie, a stresului. Puţini au avut nevoie de internare. A fost vorba de un bărbat de 59 de ani aflat sub o intervenţie post-infarct făcută în Ucraina şi care acum, după călătoria în România a avut nevoie de internare la Cardiologie.”- a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași

Cadrele medicale de la Spitalul Sf. Spiridon au acordat îngrijiri medicale altor doi pacienți, de 19 și 44 de ani, care au fost transferați, în această dimineață, cu un avion charter în Israel. Cele două persoane au fost rănite in urma bombardamentelor din Kiev.

Am primit cu două ambulanţe, doi pacienţi de 19 şi 44 de ani cu traumatisme, declarativ, din bombardamentele din Kiev, pacienţii au fost aduşi dintr-un spital din Kiev. Au rămas în Unitatea de Primire Urgenţe sub supravegherea noastră timp de două zile şi în această dimineaţă au fost transferaţi către Aeroport pentru a merge către un centru de traumă în Israel, acolo unde aveau aviz. Bine că starea de sănătate a tuturor acestor persoane este una care poate să-şi revină după câteva intervenții sau zile de spitalizare.” – a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași

La nivelul Iașului, 6 unități medicale din subordinea Consiliului Județean oferă îngrijiri medicale celor care fug din calea bombardamentelor.