Tot mai multi copii sunt internati cu Covid-19

coronavirus-copii

Tot mai multi copii minori ajung la spital infectati cu coronavirus iar unii dintre ei dezvolta forme severe ale infectiei. Momentan, doi micuti sunt internati in prezent la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului pentru Copii din Iasi. Cazurile au explodat, iar medicii spun ca numarul pacientilor pediatrici pozitivi este dublu fata de luna octombrie.

De la inceputul pandemiei si pana astazi, la Spitalul pentru Copii ”Sfanta Maria” din Iasi au fost internati 193 de pacienti pozitivi. Incepand cu luna august numarul pacientilor de varsta pediatrica pozitivi este in crestere.

dr. Catalina Ionescu – director medical la Spitalul ” Sf. Maria ” Iasi

Ca exemplu, in luna noiembrie numarul s-a dublat fata de luna octombrie. Acesta transmitere comunitara se reflecta in numarul mare de  pacienti de varsta pediatrica. 

Pacientii de varsta pediatrica prezinta manifestari variate, spun medicii,  atunci cand ajung in unitatea medicala. Unii sunt asimptomatici, iar altii ajung in stare foarte grava.

dr. Catalina Ionescu-director medical  la Spitalul ” Sf. Maria ” Iasi

In momentul de fata avem internati pacienti pozitivi in sectia ATI si in zona rosie, respectiv doi pacienti pozitivi in ATI , ambii intubati si inca 6 pacienti pozitivi in zona Rosie, zona tampon. Sunt inregistarte si cazuri grave. Pacienti care vin cu o insuficienta cardiaca, cardio-respiratorie sau respiratorie extrem de severa, care au nevoie in unele cazuri nu numai de oxigen ci si ventilatie mecanica.

Unul dintre pacientii intubati de la ATI este un nou-nascut de sase saptamani care a ajuns saptamana trecuta in urgenta. Copilul sufera, pe langa afectiunea data de Covid si de malformatie cardiaca.