Tot mai multe cazuri de suicid in județul Iași

Intr-o singura zi, in judetul Iasi s-a inregistrat o sinucidere dar si doua tentative de suicid. Este vorba despre un barbat in varsta de 35 de ani din Dancu gasit spanzurat de propria familie, un tânăr de 27 de ani care s-a aruncat de la etaj și un altul care a ajuns in coma din cauza alcoolului. In ultima perioada se produc tot mai multe tentative de suicid.

Ieri, medicii de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași au intervenit în 2 situații de suicid. La primul caz, un bărbat în vârstă de 35 de ani din Dancu a fost gasit spânzurat de propria familia.

prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași:

”Primul apel la ora 12 în dispecerat pentru un barbat de 35 de ani spânzurat. S-a deplasat echipajul de Terapie Intensivă SMURD, din pacate semnele morții erau instalate. Nu au avut indicație de resuscitare. Rămâne ca Poliția să stabilească circumstanțele acestui deces petrecut ieri în zona Dancu.”

Un alt apel la numărul unic de urgentă 112 anunţa faptul că un tânăr a căzut de la etajul 2 al unui imobil din zona Bucium. Aici a fost vorba despre o tentativă de suicid.

”Seara, un bărbat de 27 de ani, cădere de la înălțime, etajul 2. Persoana care a ajuns în urgență era conștientă, a fost evaluată. Nu s-au diagnosticat leziuni care să necesite intervenție chirurgicală și nici leziuni care să îi pună viața în pericol. El a fost trimis pentru consult neurologic, pentru contuzia cranio-cerebrala, asociată cu contuziile toraco abdominale și de membre și mai departe către psihiatrie pentru tratamentul situației acute care a dus la această tentativă de suicid”, a completat Diana Cimpoesu.

Cel de-al treilea caz cu care s-au confruntat medicii de la UPU Spiridon a fost al unui tanar din Budai care a intrat în comă alcoolică după o decepție în dragoste.

”Un alt pacient de 19 ani a ajuns în stare de comă prin intoxicație acută cu alcool. A necesitat intubație mecanică, o stare foarte gravă, o comă care putea duce la obstrucția căii aeriene și chiar decesul acestui pacient. A Avut o evoluție favorabilă sub tratament în urgență. Spre dimineață el a putut fi trezit, scos de pe ventilator și atunci a declarat că tentativa de suicid a apărut în contextul unor probleme sentimentale. A fost trimis către spitalul de psihiatrie pentru suport psihiatric și poate chiar tratament psihiatric”, a completat coordonatorul UPU SMURD Iasi,

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Spiridon spun că aceste situații sunt tot mai grave și tot mai frecvente. De la începutul anului și până în prezent cel puțin 10 cazuri de suicid s-au înregistrat la nivelul județului.