Tot mai multe cazuri de Covid în rândul copiilor

spit copii

Numărul copiilor internați cu Covid 19 se menține crescător la Spitalul de Copii din Iași. În acest weekend s-au făcut cele mai multe internări în rândul minorilor in zona rosie. 9 dintre pacienți se află internați la ATI.

56 de pacienti se afla internati la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi. Mai bine de jumatate dintre acestia au varste fragede.

”În zona roșie ATI în acest moment avem 9 pacienți. În zona roșie non-ATI sunt 47 de pacienți peste 50% din pacienți sunt cu vârsta sub 3 ani. Se menține un tren crescător pe weekend cu mai multe externări în timpul săptămânii. Sperăm la o evoluție cu o incidență mai mică, dar dacă Doamne ferește va fi incidența crescută vom deschide încă un sector pentru pacienții pozitiv Covid. În weekend se constată 47-48 de pacienți. Weekendul acesta a fost probabil weekendul cu cel mai mare număr de pacienți internați pozitiv Covid zona roșie.”- a declarat Alina Belu – manager Spital de Copii Iași

Copiii din zona ATI au si alte boli asociate precum boli neonatale, malformații neonatale, boli neurologice, diabet. Patologiile frecvente sunt cele digestive.

La pacientul sub 3 ani, orinofaringită sau laringită poate da o dificultate respiratorie și atunci trebuie manageriat, iar patologia digestivă la copilul sub 3 ani, duce la un dezechilibru hidroelectrolitic, care trebuie manageriat prin perfuzare. Rămâne cea digestivă și respiratorie, ca și în varianta Delta, dar fără incidența pneumoniilor pe Omicron.”- a mai precizat Alina Belu – manager Spital de Copii Iași

Numărul crescut de infectări în rândul copiilor a dus și la suspendarea prezenței fizice în unitățile școlare. Astfel, în sistemul online funcţionează 2 unitati de invatamant si 117 de clase.