Torturat, înfometat, ținut în cușcă și muncit până la epuizare de propria familie, Mihai a ales moartea. După 8 ani, călăii băiatului din Galați au fost trimiși după gratii

Caz înfiorător într-o comună din Galaţi. Un tânăr de 19 şi-a pus capăt zilelor după ce a fost exploatat şi torturat timp de 10 ani de propria familie. Întreaga copilărie a fost un coşmar fără sfârşit pentru băiat, iar călăi i-au fost chiar unchiul şi mătuşa sa, în grija cărora a fost lăsat. A fost pus la cele mai grele munci, a fost înfometat şi închis într-o cuşcă, exact ca un animal. După un deceniu de chin, tânărul a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Părinţii băiatului îşi duceau viaţa de la o zi la alta şi lucrau cu ziua pentru a-şi câştiga traiul. În anul 2004, a venit pe lume cel de-al treilea copil, iar în acelaşi an, tatăl s-a îmbolnăvit, aşa că era aproape imposibil pentru familie să se întreţină.

Atunci, mama lui Mihai a luat decizia de a-l da pe băiat în grija surorii şi cumnatului, care aveau o stână de oi. O decizie care i-a schimbat complet destinul.

Băiatul era ţinut ca un animal, închis într-o cușcă metalică. Avea voie să iasă doar atunci când muncea şi sub nici o formă nu putea părăsi stâna. Mai mult decât atât, primea mâncare doar cât să nu moară de foame. Localnicii au observat ce se întâmplă şi au alertat autorităţile.

Chiar dacă a fost deschis un dosar penal, acesta a fost închis rapid pentru că mama tânărului a declarat că îl ia acasă, în grijă. Nu a făcut asta, iar băiatul a rămas tot pe mâna călăilor. A încercat de mai multe ori să fugă, dar de fiecare dată, unchiul său l-a prins.

Ultima oară l-a închis cu lacătul, într-o baracă. Acolo, Mihai şi-a găsit sfârşitul. 

În această modalitate au determinat victima ca la data de 24.11.2015, să se sinucidă prin spânzurare. S-a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, soţ şi soţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de determinare sau înlesnirea sinuciderii şi infracţiunii de scalvie.

Decizia definitivă a venit însă abia ieri. Unchiul bărbatului urmează acum să petreacă următorii 8 ani şi 8 luni în închisoare, iar mătuşa, 6 ani, 11 luni si 10 zile.

De asemena, un bărbat care ştia de ororile de la stână, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *