Tomograf pentru arbori în Galați

IMG_2268-1024x715

Primăria municipiului Galați informează că a achiziționat, în premieră, un tomograf/scanner cu ultrasunete pentru arbori, iar astăzi a avut loc o primă instruire și o probă. Acest dispozitiv poate asigura o inspecție și o evaluare foarte precisă privind starea de sănătate a arborilor din parcuri, din zona drumurilor publice și din zonele de promenadă.

Aparatul are 24 de senzori ce fac posibilă scanarea arborilor cu diametrul de până la doi metri. Mai mult, permite tomografierea sonică 1D-2D-3D a arborilor, a lemnului și rădăcinilor.

Aparatul are în componență un dendrometru pentru măsurarea înălțimii arborilor, software pentru calculul și analiza stabilității arborilor, analiza stării de sănătate și reducerea capacității portante a arborelui inventariat, date care se afișează procentual pe display-ul dispozitivului după efectuarea măsurătorilor. Întregul pachet a fost achiziționat cu 130.000 lei.

Aparatul va deveni operațional în perioada următoare, după instruirea persoanelor care vor utiliza acest dispozitiv și efectuarea tuturor probelor necesare.