Tomești, în zi de sărbătoare

WhatsApp Image 2021-09-08 at 16.49.02

Zi de sarbatoare in comuna Tomesti. De sărbătoarea Nasterii Maicii Domnului, au avut loc o serie de evenimente dedicate Zilei comunei Tomesti. Organizatorii s-au pregatit in cele mai micii detalii, la sarbatoare participand atat locuitori din comuna cat si ieseni.

Seria de activitati a inceput la primele ore ale dimineții cu slujba religioasă de la Biserica din Tomești, lăcaș de cult cu hramul Nașterea Maicii Domnului urmate de o serie de competitii sportive.

Ștefan Timofte, primar comuna Tomești: „Este ziua comunei este hramul satului. Am început cu slujba la biserica din sat Tomești. Aici este cea mai veche biserică din comună, sfințită prima dată în 1938. Avem jocuri și concursuri sportive pentru copii și tineret. Avem o cupă la tenis cu piciorul, cupa Tomeștiului. Avem o întâlnire cu consilierii și cu angajații primăriei și oferim un titlu de cetățean de onoare unui artist, Babcinețchi, care a contribuit la înfrumusețarea comunei cu mai multe opere de artă. Apoi avem un spectacol pentru tomeșteni cu mai mulți artiști din zona Moldovei, din Republica Moldova și încheiem cu formația Azur și Holograf și un foc de artificii.

Sărbătoarea comunei Tomești a fost organizată păstrând toate regulile și restricțiile impuse de pandemia de COVID-19.