Tomesti in sarbatoare, de zilele comunei

foto_Ștefan_Timofte

Ce investiții se fac la Tomești?

Locuitorii din Tomesti se pregatesc de sarbatoare. In acest week-end vor fi organizate Zilele Comunei. Evenimentele au inceput chiar de astazi, cu un seminar la care au participat invitati din 9 tari europene si vor continua cu diferite concursuri sportive, festivitati si concerte.

„Zilele comunei Tomesti au inceput de astazi, avem invitati din Europa, pentru ca Tomestiul este intr-o asociatie cu 9 tari din UE. Avem astazi la Tomesti din Belgia, Polonia, din Italia, din Anglia, avem oaspeti. Acum suntem intr-o conferinta de discutii, intr-un seminar, pentru a intari relatiile de prietenie dintre noi, de a ne cunoaste mai bine, de a discuta despre problemele cu care se confrunta fiecare tara si un punct foarte important este Uniunea Europeana, pentru ca si ei si noi vedem ca pe zi ce trece UE in loc sa se intareasca, ceva nu merge foarte bine.”, a declarat Stefan Timofte, primar Tomesti.

Astazi vor avea loc concursuri de ciclism, viteza si flotari, urmate de Cupa Tomestiului la fotbal, acestea fiind organizate pe Stadionul „Mircea Andrioaie”. In continuare se va desfasura, in fata Primariei Tomesti, premierea cetatenilor de onoare si a cuplurilor care au implinit 50 de ani de la casatorie.

„Avem concursuri sportive, pentru copii, pentru tineri, avem premierea cuplurilor care implinesc 50 de ani de la casatorie, avem spectacol pentru copii si pentru adulti si incheiem la ora 22:00 cu un foc de artificii.”, a completat Stefan Timofte, primar Tomesti.

Ziua de duminica va incepe cu o slujba la biserica si o vizita in orasul Iasi, continuata de alte activitati ce vor avea loc la Amfiteatrul Petru Oarza din Tomesti.

„Duminica continuam la fel, cu slujba la biserica, cu vizita in orasul Iasi, ma refer aici la invitatii nostril, iar dupa ora de pranz avem spectacol tot destinat copiilor si tomestenilor in general, cat si ccelor care doresc sa vina in Tomesti la Amfiteatrul in aer liber, Petru Oarza din comuna Tomesti care se afla in spatele Salii de Sport.”

Printre artistii care vor canta la Tomesti sunt Pepe, Nicu Paleru, Radu Ille sau Divers Band.