Toate localitățile din comuna Miroslava vor avea canalizare

miroslava

Lucrarile la extinderea retelelor de canalizare din comuna Miroslava sunt in plina desfasurare. Acestea nu ar fi fost posibile fara accesarea de fonduri prin trei programe de finantare. Sprijin in ceea ce priveste bransarea la reteaua de apa vor primi si persoanele defavorizate din comuna Miroslava.

Populația din localitățile Miroslava, Balciu, Valea Adâncă, Horpaz, care fac parte din UAT Miroslava, va beneficia de o rețea de canalizare modernizată și extinsă in urma semnarii unui contract cu ApaVital in acest an.

Dan Niță, primar com.Miroslava: „Noi avem trei proiecte de canalizare in comuna Miroslava. Deci trei proiecte care merg unul dupa altul. Am avut un proiect prin PNDL, un proiect prin POIM facut cu cei de la ApaVital pe localitatile Valea Adanca si Horpaz, avem un proiect pe Anghel Saligny”.

La finalizarea proiectelor de investitii, locuitorii comunei Miroslava vor avea o retea completa de canalizare si apa.

Dan Niță, primar com.Miroslava: „Nu pot sa spun ca este in derulare pentru ca nu am primit finantarea pentr ca avem o licitatie cu clauza suspensiva. Suntem in orice moment dispusi sa ne apucam de treaba si este un proiect de canalizare prin PNRR incat la finalizarea celor trei proiecte consecutive. Pe orice ulitia din comuna sa fie canalizare”.

Primaria Miroslava a anuntat ca vor fi realizate mai multe branșamente la rețeaua de apă potabilă și racorduri la rețeaua de canalizare pentr persoanele defavorizate. Solicitările au fost depuse din anul 2018 până în prezent, fiind înregistrate 63 de astfel de cereri. În urma verificării în teren, vor fi luate în calcul doar 34 de solicitări de branșament la rețeaua de apă potabilă și/sau rețeaua de canalizare. Este vorba despre zece locuințe din satul Proselnici, cinci din satul Miroslava, cinci din satul Balciu, patru din satul Cornești, patru din satul Uricani, trei din satul Ciurbești, respectiv câte unul din satele Valea Adâncă, Vorovești și Valea Ursului. Valoarea totală a lucrărilor este de 249.900 lei, iar durata de realizare a acestora este de trei luni.