Toate drumurile duc spre A8!

drum-judetean

Strategia Directiei Judetene de Drumuri si Poduri Iasi se bazeaza pe traseul viitoarei autostrazi A8 care va traversa judetul. Vor fi modernizate in special drumurile care vor lega comunitatile de viitoarea autostrada. Prioritizarea tine cont de valorile de trafic inregistrate pe diverse sectoare de drum. Astfel, drumurile pietruite vor fi doar intretinute si nu asfaltate daca nu circula pe ele un numar mare de masini.  

Cateva segmente din judet sunt prioritare pentru cei de la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri.

Ciprian Ciucan – director DJDP Iasi: „Avem interconectivitatea celor cateva axe care au ramas din Masterplanul 1 si aici as da exemplu DJ 282 D Romanesti – Movileni, unde mai avem de facut 6 kilometri si atunci am rezolva o legatura foarte buna intre drumul European si Axa Rutiera Strategica care este in constructive in momentul de fata. Reusim sa captam tot traficul din zona de nord si sa-l aducem spre centru fara a mai intra in Iasi. Totodata am prevazut in aceasta strategie legatura dintre Borosoaia si Coarnele Caprei, doua tronsoane care le avem déjà facute in Masterplanul 1. Este vorba de cativa kilometric care efectiv ar crea o legatura si ar degreva tot traficul care vine spre Iasi prin Tiganasi si Popricani”.

Legatura dintre capat CUG si soseaua de centura va fi o provocare pentru DJDP Iasi. Latirea celor 3,3 kilometri de drum va dura intre 6 si 8 luni in functie de relocarea utilitatilor din zona.

Ciprian Ciucan – director DJDP Iasi: „Poate ca nu este un lucru perfect pentru ca spatial nu ne permite. Poate ar trebui sa facem din Podu Ros pana in capat CUG 7 benzi suspendate, probabil atunci vor incapea masinile care circula dar cred ca o degrevare a traficului, o sistematizare, benzi de viraj la dreapta sau chiar si o semaforizare vor permite o oarecare fluidizare. Categoric vom rezolva problema de plecare din Iasi dupa amiaza pentru ca vom avea fluent de iesire si nu se va mai face acel blocaj”.