Toate cazurile de Covid din Neamt vor ajunge la Letcani

Sharing is caring!

Toate cazurile de Covid din Spitalul Judetean Piatra Neamt vor fi transferate in noul spital mobil de la Letcani. Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, sustine ca toate activitatea unitatii medicale de 800 locuri din Piatra Neamt, se concentreaza acum asupra celor 50 persoane infectate cu coronavirus.

Dupa 10 iunie, cand se preconizeaza ca spitalul mobil isi va incepe activitatea, toti pacientii cu coronavirus din Neamt vor fi transferati la Letcani. De asemenea, pacientii de la Spitalul de Boli Infectioase vor ajunge la acelasi spital mobil.

Maricel Popa a anuntat ca unitatea medicala va fi dezinfectata si isi va relua cazurile obisnuite de dinaintea izbucnirii pandemiei. Ieri, primele componente ale spitalului modular finantat de Consiliile Judetene din Iasi si Neamt au fost descarcate.

Spitalul va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă. Va fi format din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni, care au sistem de ventilație prin presiune negativă.

shares