Toate apartamentele din blocurile noi din Iași vor trebui să aibă câte o parcare aferentă

loc de parcare

Primăria a impus noi reguli în urbanismul local, în ceea ce privește locurile de parcare de la blocurile noi din municipiul Iași.

Într-o dispoziţie a primarului Mihai Chirica se arată că „în conţinutul unei autorizaţii de construire se va menţiona obligaţia investitorului de a înstrăina unitatea locativă numai împreună cu locul de parcare aferent şi, corelat, de a proceda la intabularea dreptului de proprietate a locuinţei individuale numai împreună cu locul de parcare achiziţionat“.

„Dimensionarea locurilor de parcare se va face direct proporţional cu numărul unităţilor locative care compun ansamblul rezidenţial, sens în care se va menţiona în mod expres în autorizaţia de construire faptul că fiecărei unităţi locative îi corespunde un loc de parcare aferent, identificat în memoriul tehnic şi partea desenată (de exemplu, apartamentului 5 îi corespunde locul de parcare 7)“, se mai arată în comunicatul municipalităţii.

De asemenea, fiecare tronson de clădire trebuie să fie prevăzut cu minimum un loc de parcare echipat cu instalaţii de încărcare destinate vehiculelor electrice şi cu rasteluri special amenajate pentru biciclete.