Toamna se numară…scumpirile

foto_reciclare

Salubris vrea sa mareasca tarifele de la 1 septembrie. Municipalitatea a publicat deja un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării plenului Consiliului Local . În medie, tarifele pentru serviciile Salubris vor fi cu 4,26% mai mari. In compensare, Salubris nu va mai percepe costuri pentru deşeurile reciclabile, în încercarea de a creşte gradul de colectare pe această ramură a activităţii.

„Parametrul de ajustare pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare este indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Conform INS, preţurile de consum în luna mai 2018 comparativ cu luna mai 2017 au crescut cu 5,4% (…) Solicităm ajustarea tarifelor pentru activităţile de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor municipale, cu excepţia celor cu regim special, cu un indice mediu de 4,26% , se precizează în proiectul de hotărâre.

Ieşenii care locuiesc la bloc vor plăti 8,90 lei/persoană (inclusiv TVA), iar cei din gospodării individuale 14,60 lei/lună/o persoană (25 lei – două persoane; 34,4 lei – trei persoane; 41,7 lei – patru persoane şi 46,9 lei – cel puţin cinci persoane/gos podărie). În cazul agenţilor economici, tariful va ajunge la 89,7 lei/mc, iar serviciul de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor rezultate din activitatea de construcţii (inerte) va avea un tarif de 57,3 lei/mc.