TIR-urile ucrainene distrug drumurile din județul Suceava

Razboiul din Ucraina afecteaza indirect si Romania. Pe langa fermierii afectati de tranzitul cererealelor ucrainene si infrastructura rutiera are de suferit. Vama Siret este una dintre cele mai importante puncte de trecere care leaga Ucraina de Romania. De la inceputul razboiului si pana in prezent, mii de TIR-uri incarcate cu cereale au trecut vama si au traversat Romania pe drumurile din judetul Suceava. Astfel, carosabilul a ajuns sa fie distrus din cauza numarului ridicat de vehicule de mare tonaj. Soferii sunt suparati din cauza gropilor formate in judet si spun ca multe dintre TIR-uri nu respecta limitele de tonaj ale drumurile pe care ar trebui sa circule.

Aproximativ 1000 de TIR-uri trec zilnic prin punctul de frontiera de la Vama Siret. Incarcate cu cereale, camioanele asteapta sa intre in Romania si sa transporte marfa. Astfel, traficul rutier din zona este afectat in urma ambuteiajelor create. Cozi imense de zeci de kilometri se formeaza atat la intrarea in Romania, cat si la iesirea din tara. Soferii romani sunt revoltati pentru ca drumurile au inceput sa se strice, iar masinile lor ajung tot mai des sa fie afectate de gropile imense de pe drumurile nationale. 

Gheorghe-Alexandru Moldovan, Prefect Mun. Suceava

In ultimele 24 de ore prin punct de trecere al frontierei Siret am avut 544 de camioane iar in asteptare in acest moment sunt un numar de 90 de tiruri. In ceea ce priveste numarul de autoturisme care au trecut in ultimele 24 de ore prin punctul de trecere al frontierei Siret au fost peste 1000 si vreau sa va spun ca intr-adevar, asa cum a spus si domnul presedinte sunt momente in care valorile de trafic sunt normale pentru noi. Ganditi-va ca in preajma Craciunului am avut cozi spre municipiul Suceava de 27 de km, peste 1200 de tiruri in asteptare, iar in ceea ce priveste infrastructura din tara vecina, Ucraina au fost intervale de asteptare intre 50 si 80 de km.

Autoritatile cauta solutii pentru drumurile distruse de TIR-uri si spun ca Uniunea Europeana trebuie sa fie implicata in mod direct in aceasta situatie. Autoritatile solicita ca Bruxelles-ul sa investeasca in infrastructura rutiera din judetul Suceava pentru ca a permis accesul vehiculelor de mare tonaj.

Ghoerghe Flutur, Președinte Consiliul Județean Suceava

Presiunea pe Vama Siret dar si pe drumul national DN2, pe drumurile din zona vamii, pe drumurile judetene este uriasa. A devenit o necesitate foarte, foarte strigenta constructia Autostrazii A7 pana la Siret.

Drumurile incep sa se strice, zona de margine a drumului, vara de la caldura in unele locuri s-au facut santuri si se vede acest lucru. Avem si pe drumuri judetene probleme pentru ca unele tiruri nu respecta DN2 si merg pe drumurile judetele si ma refer aici la toata zona asta de la Dermînești, Șerbăuți, Calafindești, Siret, o zona care este foarte afectata si avem nevoie de sprijin.

Totodata, autoritatile solicita Guvernului sa gaseasca solutii in ceea ce priveste constructia autostrazii A7 pentru ca aceasta ar putea salva drumurile din zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *