TIR-urile care merg spre Ucraina au afectat drumurile județene și comunale din Suceava

drum

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că TIR-urile care se îndreaptă spre Vama Siret au afectat drumurile comunale și județene și au blocat accesul oamenilor care voiau să-și strângă recoltele din câmp.

„Am avut şi 30 de kilometri de TIR-uri care aproape că ajungeau la Suceava la un moment dat. Aici va trebui să găsim nişte soluţii. Au fost nemulţumiri din partea unor oameni şi faptul că unii şoferi au mers pe drumuri laterale, au stricat drumuri comunale, drumuri judeţene, au blocat şi nu puteau ieşi oamenii la câmp sau să iasă cu recolta”, a spus Gheorghe Flutur.

Deschiderea unor noi puncte de trecere ar putea contribui la fluidizarea traficului.

„Sperăm să deschidem punctul vamal Vicovu de Sus cât de repede şi Ulma din Suceava şi Racovăţ de la Botoşani. Era un termen, 20 iulie, angajament dat la întâlnirea comună cu Ucraina. Ei nu au putut respecta termenul pentru că la Crasna în Ucraina au încă nişte probleme şi şase kilometri de drum nu e practicabil ca să vină maşinile încoace. Nu depinde de noi. Noi suntem gata şi sper ca într-o lună şi ceva să fie gata şi cel de la Ulma-Rusca”, a mai spus Gheorghe Flutur.