Ţintă ambiţioasă

Consiliul Judetean si-a propus ca in acest an sa ajunga la fonduri atrase pentru proiectele cu finantare nerambursabila, in valoare de un milliard de lei. Alesii judetului au reusit deja sa obtina aproape 450 de milioane de lei, iar acum si-au fixat ca obiectiv atingerea unei alte tinte.

„Avem 430 de milioane adusi pana acum. Iar anul asta mi-am pus target 1 miliard de euro investitii in Iasi. Indifderent ce spun unii, totusi, pentru municipiul Iasi am avut mai multe probleme decat Primaria. Am semnat Spitalul de Copii, am semnat muzeele, 28 de milioane, ambulatoriul 6 milioane, acum investitii la Neuro – vreo 14 milioane de euro, deci avem peste 50 de milioane de euro, sunt bani trimisi”,  a declarat Maricel Popa, presedintele CJ Iasi.

Alesii judeteni au atras fonduri atat pentru infrastructura rutiera, cat si pentru modernizarea spitalelor din subordine si reabilitarea unor importante muzee. In plus, Iasul se poate lauda cu doua proiecte unice in Romania ca anvergura: cel al drumului judetean Iasi-Suceava si cel al Spitalului de Copii “Sf.Maria”.

Intr-un an am reusit sa semnez mai mult decat dublu cat s-a semnat din ’90 pana acum. In acest an am reusit sa gasim bani pentru restul de muzee si entru Spitalul de Recuperare. AM luat de pe alta axa care nu s-a consumat in luna decembrie si am dat pentru axele care aveau proiecte bine facute”,  a declarat Maricel Popa, presedintele CJ Iasi.

Si Primaria Iasi are proiecte europene in derulare, acestea vizand modernizarea magistralelor de termoficare.

Pentru acest an, edilii locali isi propun atragerea de fonduri pentru modernizarea unor spitale, pentru reabilitarea unor cai de rulare, pentru achizitionarea de noi tramvaie si pentru refacerea unor edificii importante din municipiu.

 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!