Tinerii, lideri pentru Europa

foto_studenta

La finalul acestei saptamani, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2018, la Iași va avea loc trainingul Lideri pentru Europa. Formatorii naționali și internationali vor pregăti sesiuni tematice și vor implica tinerii participanți în activități dinamice de înțelegere a activității de tineret și a agendei europene actuale.

Trainingul este deschis pentru 200 de tineri ce vor afla prioritățile Strategiei Uniunii Europene pentru Tineret pentru a întelege activitatea de tineret și oportunitățile ce pot fi accesate pentru dezvoltarea socio-profesională.

Asociația EuroDEMOS organizeaza acest training în cadrul proiectului Lideri pentru Europa, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași. Tinerii cu varsta cuprinsa intre 15 si 25 de ani descopera prin acest proiect oportunitati de studiu sau de integrare sociala la care, altfel, nu ar fi avut acces.

Proiectul se afla la a IV-a ediției și își propune dezvoltarea competențelor civice în rândul tinerilor pentru creșterea participării active și conștiente a acestora la viața democratică a comunității. De altfel, acesta se desfasoara pe o durata mai lunga, timp in care tinerii iau parte efectiv la viata administrativa a urbei.

“Lideri pentru Europa” promovează parteneriatul între instituții din sectorul neguvernamental, administrația publică și sectorul educațional din Iași pentru dezvoltarea activității de tineret la nivel local.