Tinerii din Iași antrenați în skill-urile viitorului

WhatsApp-Image-2022-10-24-at-16.07.42

Peste 200 de tineri din Iași și zona metropolitană Iași sunt antrenați în skill-urile viitorului, printr-un program de formare în competențe digitale și IT. Generația Tech oferă 120 de burse pentru acești tineri, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași.

Programul Generația Tech s-a lansat pentru prima dată în Iași pe 26 septembrie și oferă 120 de burse de formare pentru tineri, în parteneriat cu Primăria Iași și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași. Principalele module de formare pentru bursierii din Iași sunt: Project Management, Java, Full Stack JavaScript, Web Design, Dezvoltare Web, Digital Marketing.

Generația Tech este un program de formare de competente digitale și IT pentru tineri care doresc să își înceapă o carieră în acest domeniu și scopul întâlnirii de astăzi este să ne conectam cu tinerii înscriși în programul Generația Tech Iași, care au început deja partea de formare și pregătire în Digital Marketing, Web Design, Project Management. Astăzi ne întâlnim prima dată cu ei într-un format fizic, până acum programele au fost în format online și este o ocazie să ne aducem mult mai aproape comunitatea și să ne întâlnim și cu partenerii noștri, a declarat Andi Cucu, manager proiect Generația Tech.

Tinerii selectați din Iași au media de vârstă de peste 20 de ani și vor face parte dintr-o comunitate națională. Deși au trecut doar câteva săptămâni de când au început cursurile, bursierii sunt extrem de încântați de noțiunile învățate până acum.

Ceea ce ei au spus că o sa ne învețe s-au ținut de cuvânt, sunt foarte entuziasmat după prima lună, chiar dacă e online, am ținut pasul și am învățat din asta. M-am înscris la cursul de Full Stake ce ține de partea de site-uri. Am făcut și la Facultatea de Informatică, anul 3, a spus Cătălin, cursant.

Eu am o pasiune pentru design și am ales specializarea Web Design pentru că fac Logo-uri, mă pasionează partea aceasta de brading. Avem în fiecare săptămână câte 2 ore seara după cursuri, ne facem temele și învățăm. Probabil voi îmbina partea de design cu Marekting-ul, încă nu m-am hotărât, a precizat Georgiana, cursant.

Generația Tech este unul dintre cele mai longevive și de impact programe de formare în skilluri IT și digitale pentru începători. Programele de formare au o durată între două și patru luni și sunt susținute prin 120 de burse pentru 200 de tineri de către Primăria Municipiului Iași si Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI).

Este un proiect avansat de către noi, Primăria Iași și Zona Metropolitană pentru a-i învăța să își expună cat mai bine abilitățile în vederea găsirii unui loc de muncă, pentru unii foarte devreme, mai au de trecut prin multe cicluri de educație, dar e bine să știe ce au de făcut încă de la început, ne interesează să își valorifice cat mai bine potențialul pentru a obține niște salarizări cât mai benefice lor și pe cat posibil să activeze în companiile care sunt în Municipiul și județul Iași, a declarat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Modelul proiectului a fost preluat de la Brașov, acolo unde programul a avut un real succes și este implementat an de an. Pe parcurs, tinerii vor practica și abilități din zona de soft skills (comunicare, time management, leadership, gândire critică), decisive pentru o carieră cu viitor.

Noi suntem cofinanțatori împreună cu Primăria Municipiului Iași, cei de la Asociația Digital Nation cumva au format o cerere prin care au dorit să implementeze acest proiect și pe Iași. Ei au experiența Zonei Mitropolitane de la Brașov care au implementat acest proiect an de an. Noi încercăm să găsim programe pentru tineri, în special cele de educație non-formală, încercăm să venim în sprijinul lor și să avem un aport în educația lor altfel decât se face în școală”, a spus Grigore Nepotu, Director Executiv, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI).

Generația Tech face parte din Digital Nation, organizație tech care dezvoltă încă din 2013, programe durabile precum, IMM Online, Profesor în Online, Gata de Bac sau Work Retreat. Cu peste 50.000 de beneficiari în mai mult de 32 de regiuni, Digital Nation se concentrează pe impactul la scară națională în educație și digitalizare.