Tineri descoperiți în trafic cu droguri la ei

foto_sofer

Patru tineri, din județul Iași, care dețineau și consumaseră droguri au fost descoperiți de polițiștii de frontieră în trafic, în urma unui control de rutină.

”Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Folteşti-I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic, pentru control, pe D.N. 26, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, un autoturism condus de cetăţeanul român Andrei M., în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. Tânărul era însoţit de trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 29 şi 38 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi. La un control sumar efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au simţit un miros înţepător şi au observat că cetăţeanul român Iulian D., unul dintre tinerii care se aflau pe banchetă, în spatele şoferului, ţinea o sacoşă în care erau mai multe plicuri ce conţineau o substanţă vegetală cu un miros specific de cannabis. Având în vedere cele constatate, polițiștii de frontieră au dus persoanele la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor”, arată oficialii ITPF Iași.

În urma unui control amănunțit, polițiștii au găsit 10 pungi de cannabis, de aproximativ 10 grame fiecare, iar în buzunarul din spatele scaunului şoferului a fost descoperită o substanţă de culoare maro specifică haşişului, o râşniţă de formă sferică, folosită la mărunţirea substanţei vegetale şi un cântar electronic.

Cei patru tineri au fost audiați de către procurorii din cadrul DIICOT- Serviciul Teritorial Galaţi, structură abilitată să efectueze cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, cumpărarea de droguri de risc şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Totodată, substanțele descoperite (111 grame de substanță susceptibilă a fi marijuana și 50 grame de substanță susceptibilă a fi hașiș), în valoare totală de 12.770 lei, au fost ridicate, ambalate, sigilate și predate procurorilor din cadrul aceleiaşi structuri. Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii DIICOT.