Botosani | Peste 12.000 euro castigati de doi tineri prin metoda accidentul

Metoda-accidentul-1

Politistii din cadrul Secției de Politie Rurala nr.1, au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tanar de 34 de ani din comuna Dragușeni si a unui tânăr de 19 ani din comuna Rachiti, cercetați sub aspectul comiterii a 6 infracțiuni de complicitate la inșelăciune, având ca mod de operare “metoda accidentul”.

În urma probatoriului administrat, polițiștii Secției nr.1 Botoșani, impreună cu cei din cadrul Biroului de Investigații Criminale și in colaborare cu IPJ Arad, au pus in executare 9 mandate de percheziții domiciliare, două pe raza municipiului Botoșani, cinci pe raza comunei Răchiți și doua la Penitenciarul Arad.

Cu ocazia perchezițiilor, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate in vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace de proba ce prezintă interes in cauza.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii a 4 infracțiuni de inșelăciune, 2 infracțiuni de tentativă la inșelăciune si 6 infracțiuni de complicitate la inșelaciune.

Prejudiciul total rezultat in urma activității infracționale este de 7.000 de euro si 27.000 de lei.

Persoana cercetată sub aspectul comiterii celor 4 infracțiuni de inșelăciune si 2 infracțiuni de tentativă la inselăciune, este încarcerată în Penitenciarul Arad.

Ceilalți doi tineri de 34, respectiv 19 ani au fost introduși în Centrul de Reținere si Arestare Preventivă al IPJ Botoșani și urmează ca astăzi să fie prezentați in fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.