„Tinerete, dulce batranete”, o productie care s-a nascut la Iasi

WhatsApp Image 2021-09-23 at 17.17.39

„Tinerete, dulce batranete”  o productie care s-a nascut la Iasi si care are in prim-plan viata. Filmul de scurt metraj este dedicat devoratorilor de emotional si celor care nu doresc  sa ramana  indiferenti la lucrurile cu adevarat importante. Premiera a avut loc chiar astazi, iar  capitala Moldovei a fost imbratisata de actori indragiti precum Rodica popescu-Bitanescu si Aurelian Temisan.

“Tinerețe, Dulce Batranețe” este un film de scurt metraj. In centrul lui este Rodica Popescu-Bitanescu, in  personajul Tina Filipascu, o batranica simpatica in varsta de 80 de ani care este mai pregatita ca niciodata sa isi petreaca ultima perioada din viata la o casa de batrani. Drept urmare, parasește locuința ei alaturi de un singur bagaj greu, pe care il trage peste tot dupa ea, dar nu inainte sa iși ia adio, in propriul ei mod, de la casa in care a trait atat de mulți ani și de a lega o prietenie simpatica cu un tanar taximetrist fascinat de personalitatea ei.

Rodica Popescu-Bitănescu – actrita: „Vai, dar m-am indragostit din prima  clipa in care am citit scenariu. Am fost hotarata sa fac acest personaj. Mai ales ca era pentru mine un rol de compozitie. Indiferent ce varsta are personajul, tot o compozitie este pentru tine.”

Aurelian Temisan, tatal Tinei in tinerete a imbratisat acest personaj, iar  secventele sunt jucate impreuna cu sotia sa.

Aurelian Temisan – actor:Da, este primul film in care jucam impreuna. Monica m-a propus.”

Monica Davidescu: „Nu, nu. Propunerea a venit din partea Dianei. Ea a spus, as vrea sa o rogi pe doamna Rodica sa vezi daca isi doreste. Mi-a zis, uite, vreau ca tu sa joci in acest fil. Sa fii mama, as vrea sa fie o familie, imi propui? Ii zic, mai eu ti-l propun pe sotul meu. Noi jucam impreuna, suntem familie si parem familei si pentru spectatori in general.”

Eduard Adam- actor: „Au durat cam o saptamana si ceva, find un film de scurt metraj. Am vazut o secventa ca a fost nevoie de sincron in studio pe voci. Chiar a fost emotionant.”

Scopul acestei productii este de a indemna tinerii sa aiba respect fata de oamenii in varsta, dar si de gasirea unui drum de mijloc intre lumea tineretii si cea a batranetii.