Tinerele din Iași își vând imaginea pe bani grei

foto: elcorreo

Imagine vândută pe bani grei de tinerele din Iași! O platforma on-line a luat amploare în perioada de pandemie, iar sumele încasate lunar depășesc cu mult veniturile unui român de rând. Specialiștii atenționează că tinerele care aleg să creeze continut pe astfel de platforme sunt lipsite de stima de sine și sunt împinse de la spate de traumele din copilărie.

Maria Georgiana, o tânăra de doar 23 de ani din Iași se laudă cu încasări record în perioada de pandemie. A debutat timid pe TikTok, unde a pozat inițial într-o „fată inocentă”, iar mai apoi a devenit virală pe o platformă britanică, devenită celebră pentru conținutul pornografic generat de useri.

„Poți să postezi și rețete, nu este neaparat despre fete care se dezbracă, cum spune toată lumea. Fac pozele singură, nu trec de limita asta. Sunt fete care au parteneri și nu posteaza singure, la asta ma refer, plus că nu mă întâlnesc cu ei”, spune creatoarea de conținut Maria Georgiana.

A încasat sume mari de bani din abonamente cât și din tips-ul pe care îl lasă abonații. Cu banii câștigați și-a cumparat o casă într-o comuna din apropierea Iașului care a costat aproape 100.000 de euro, o mașină scumpă și a dezvoltat o obsesie pentru genți de firma.

„Asta este aproape 5.000 de euro. Astea îmi plac cel mai mult.  Asta este undeva la 2500-3000 de euro, nu mai știu exact, pe asta am luat-o acum, am avut un eveniment în Dubai și mi-am luat-o recent”, zice Maria Georgiana despre gențile ei.

Câștigurile variază iar lunar poate să obțină și câteva zeci de mii de euro.

„Într-o luna, să zicem aproape 40.000 de dolari, aproximativ”, a adăugat Maria Georgiana.

Întrebată de reporterul Tele M daca veniturile au crescut în pandemie, aceasta a răspuns că „in pandemie s-a dus, a bubuit, ca sa zic asa”.

Diferența între videochat și noua platforma nu este foarte mare. Doar că aici contentul este facut de cel care are cont și nu la solicitarea celui care se abonează.

„Postezi ce vrei tu și primești bani pentru ce vrei tu să faci, nu pentru ce vrea membrul. Toată ziua asta fac. Sunt cu telefonul în mână de asta spuneam că nu am timp de alte lucruri., declara Maria Georgiana.

Tinerele care ajung sa își vândă imaginea au suferit traume în copilărie, iar acum au grave probleme de personalitate, susțin specialiștii.

„Multe dintre acestea ajung la psiholog și chiar psihiatru și descriu traume precum abuzul sexual, au fost crescute de către bunici sau de către frați, părinții fiind plecați în străinatate. În spatele unei camere de filmat sau chiar a unor poze acoperă de fapt frustrările din psihicul dumnealor. Aceste traume nu sunt rezolvate, sunt doar acoperite, informează dr. Raluca Prepeliță, medic primar psihiatru.

„Nu vreau să fiu un exemplu. Mă pot lua ca antiexemplu. Nu vreau să influențez pe nimeni să ajunga aici„, completeaza Maria Georgiana.

În luna noiembrie a anului trecut, platforma construită în Marea Britanie a raportat venituri de 400 de milioane de dolari de la începutul anului, în creștere cu 540% față de aceeași perioadă din 2019, 80% din bani provenind de la clienți americani.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!