Timisoara | Socant! Doi copii si un adult au murit, alte 6 persoane sunt intoxicate in spital. 200 apartamente au fost evacuate

timisoara

Tragedie in Complexul Studentesc, pe strada Mioritei nr. 8. De la acest imobil s-au dat numai putin de 15 apeluri la 112, in ultimele 2 zile. Mai intai, medicii au fost solicitati sa intervina in cazul unui nou nascut de 9 zile. Acesta prezenta varsaturi si diaree. La spital a suferit un stop cardiorespirator si a murit. Medicii au banuit ca bebelusul s-a inecat cu lapte.

Dupa scurt timp, o fetita de 3 ani s-a simtit rau. Micuta a intrat la spital in stop cardiorespirator si a decedat. In aceasta dimineata, mama fetitei a fost gasita in stop cardiorespirator iar medicii nu au reusit sa o salveze.

Alti 3 copii si 3 adulti din acelasi imobil sunt in spital cu suspiciune de intoxicare.

In jurul orei 12.40 am primit o informare din parte UPU. A fost o suspiciune de cauza toxica, am trimis un echipaj de CBRN. Noi efectuam aceasta prima cercetare ca sa aflam clasa de substante. La locul solicitarii, a fost evacuat imobilul. In urma efectuarii primei cercetari chimice, s-a constatat faptul ca pe casa scarii, intre etajele 3 si 4 s-a era prezenta slaba a unei substante neurotoxice. S-au verificat alte 3 apartamente. S-au constatat niveluri slabe de substante neurotoxice. S-au gasit: Deadyna 100g, Cipermetrina 6,85%, Tetrametarina 1,25%, Coformulati 100g, Raticid Rodex Pasta. In prezent echipajul face cercetari la alte 2 locatii, deoarece s-au facut si acolo interventii de dezinsectie. Activitatea desfasurata de firma in data de 14 a fost realizata in baza unei solicitari a administartiei de locatari. Nivelul cel mai ridicat de substanta au fost la etajele 3 si 4. Noi am intervenit operativ pentru ce inseamna o prima cercetare CBRN si a evacuarii si transportului locatarilor. Am continuat ventilarea spatiilor afectate si acum se desfasoara o cercetare la fata locului. Mai este vorba de inca 2 locatii, a inceput deja deplasarea echipajelor CBRN. Nu au fost mentionate probleme sau persoane care sa fie intoxicate, dar pentru a preintampina situatii de acest gen, aceste localuri sunt inchise. Dupa cercetarea chimica, vom lua masurile care se impun, respectiv ventilare si deschiderea spatiilor.  In procesul verbal au fost trecute cantitativ substantele cu care s-a actionat. Ce s-a detectat este o substanta neuro texica, respectiv nivel slab pentru etajele 4 si 3, respectiv nivel mediu pe toata casa scarii„, a declarat Lucian Mihoc, sef ISU Timis.

Autoritatile au evacuat 200 apartamente iar peste 40 persoane au fost duse la analize. Echipele de cercetare Chimica, Biologica, Radiologica si Nucleara fac verificari amanuntite in blocul de garsoniere in care s-au petrecut tragediile.

Doua locatii din oras in care firma care a facut dezinsectie au fost inchise pentru masuratori.