TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori

tiktok

sursă: Bloomberg.com

Aplicația de videoclipuri scurte TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi pe lună, după ce în 2020, a fost cea mai descărcată aplicație reușind să depăşească Facebook.

Potrivit unui studiu realizat de startup-ul românesc de marketing online Planable, în prima jumătate a anului 2021, „companiile au început să-și mute resursele de la rețelele tradiționale de socializare”, cum ar fi Facebook, Twitter sau Linkedin, către platformele axate pe conținut video, cum ar fi TikTok.

În ciuda faptului că este aproape interzisă în SUA și chiar dacă este tema numeroaselor controverse, rețeaua de socializare continuă să crească.

Dacă la început, TikTok a prins în rândul tinerilor prin promovarea de videoclipuri scurte de tip lip sync, în timp mulți creatori de conținut au început să se mute pe acesată platformă atrași de instrumentele creative. Și odată cu ei, a crescut și intresul din zona de business.

Deţinută de compania chineză chineză ByteDance, TikTok a devenit cea mai descărcată aplicaţie mobilă din lume în 2020, devansând Facebook şi aplicaţiile sale de mesagerie, semn că pandemia de coronavirus a extins popularitatea platformei de clipuri dincolo de publicul său iniţial, adolescenţii.