Țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 10 mii de lei, confiscate la intrarea în țară

1659344872147-13491-S4

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit într-un autoturism înmatriculat în Finlanda, aparţinând unui cetăţean român, mai multe pachete de ţigări, ascunse în portbagaj, în bagajele personale precum şi în locaşul roţii de rezervă, în scopul sustragerii de la controlul vamal.

În data de 29 iulie 2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – judeţul Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în Finlanda.

În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunţit, în urma căruia, echipa comună a descoperit ascunsă în portbagaj, bagajele personale precum şi în locaşul roţii de rezervă cantitatea de 968 pachete de ţigări, de diferite mărci, în valoare de peste 9550 lei. 

Cetăţeanul a declarat că a achiziţionat ţigaretele cu scopul de a le valorifica în Finlanda. În consecinţă, întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 10.000 de lei a fost de asemenea indisponibilizat, iar pe numele cetăţeanului a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de contrabandă.