Ţigări de contrabandă descoperite în P.T.F. Galați rutier

tigari contrabanda

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Galați rutier a descoperit 17.120 de ţigări, de proveniență duty-free și Ucraina, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în mijlocul de transport pe care îl conducea.

Ieri, în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul bulgar K.G., în vârstă de 58 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Iveco și o remorcă marca Schwarzmuller, înmatriculate în Bulgaria.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse, în interiorul cabinei, în compartimentele destinate depozitării sculelor și în jantele roților de rezervă de sub remorca automarfarului, 17.120 de ţigări (856 de pachete), diverse mărci, de proveniență duty-free și Ucraina.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 10.271 de lei, în vederea continuării cercetărilor.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.