Țigări de contrabandă, descoperite de polițiști

foto_contrabanda_tigari

Aproape 40.000 de țigări de contrabandă au fost descoperite pe raza comunelor Coțușca și Havârna, din județul Botoșani, în urma unor percheziții la domiciliu.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut au stabilit că mai mulți cetăţeni români, cu vârste între 30 și 65 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, desfăşoară activităţi de colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare.

În urma acestor informații, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Darabani, în baza autorizațiilor emise de către Judecătoria Darabani, au desfășurat patru percheziţii la domiciliile persoanelor suspecte.

Astfel, a fost descoperită şi reţinută cantitatea totală de 39.120 ţigarete diferite mărci, de provenienţă R. Moldova şi Duty Free, precum și 24 litri de alcool, în valoare totală de 23.000 lei.

În cauză, faţă de trei persoane sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni asimilate infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.