Testare inițială standardizată la 10 discipline pentru toți elevii din județul Iași

test

Teste standardizate pentru 10 discipline vor fi date tuturor elevilor din județul Iași, a anunțat Inspectoratul Județean Iași într-o conferință de presă. Reprezentanții ISJ au explicat că este vorba despre teste unice care vor fi aplicate timp de două săptămâni, câte un test pentru o disciplină în fiecare zi.

Inspectorul școlar general Luciana Antoci a declarat că „am decis să realizăm o evaluare foarte riguroasă a nivelului de învățare al tuturor elevilor din sistem”. Aceasta a a mai spus că notele nu vor fi trecute în catalog, decât dacă elevii vor dori acest lucru, dar că „e vorba de doar despre o cuantificare de etapă a nivelului lor de învățare”.

Luciana Antoci, inspectorul școlar general: „La nivelul județului Iași, pentru că suntem după un an și jumătate de criza sanitară și de învățare în formule care mai de care mai variate – online, la distanță, prin pachete educaționale – am decis să realizăm o evaluare foarte riguroasă a nivelului de învățare al tuturor elevilor din sistem. Motiv pentru care, începând cu a doua săptămână din acest semestru, vor fi aplicate teste unice standardizate pentru disciplinele de studiu în toate școlile din județ”.

În județul Iași sunt circa 13.000 de elevi, a precizat aceasta.

Cristian Pravăț, inspectorul școlar general adjunct: „Se simte nevoia aplicării acestor teste inițiale. În fiecare an se proceda în acest fel, cu atât mai mult în anul acesta vrem neapărat să vedem care este nivelul de pregătire a copiilor și ce s-a întâmplat în ultimul an și jumătate. De aceea noutatea este ca aceste teste vor fi standardizate la nivelul județului, adică vor fi teste unice. Vor fi două săptămâni de teste, în fiecare zi se va aplica un test pentru o anumită disciplină, astfel încât toți elevii să treacă prin aceste teste urmând ca rezultatele să fie interpretate, atât la nivelul fiecărei unități școlare, cât și la nivelul județului pentru o diagnoză cât mai corectă și pentru a ne structura demersul educațional corect, astfel încât să recuperăm pierderile care au fost. Suntem conștienți de aceste pierderi”.

Sursa: EDUPEDU