Testare gratuita pentru Sars Cov-2

Ministerul Sanatatii va organiza centre de evaluare ambulatorie in care persoanele infectate cu Sars-Cov-2, indiferent daca sunt asigurate sau nu, vor fi tratate gratuit astfel incat sa nu se mai produca supraaglomerarea sectiilor de spital. Secretarul de stat conf. dr. Adriana Pistol a precizat ca este important ca pacientii diagnosticati cu COVID-19 sa ajunga in ziua in care au primit rezultatul testului intr-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boala cat mai repede. In acest fel pot fi prevenite cazurile severe.

Ministerul Sanatatii va realiza centralizarea situatiei centrelor de evaluare si va pune la dispozitia cetatenilor o harta interactiva cu acestea cat mai rapid.

Alexandru Rafila – Ministrul Sanatatii:Am identificat deja o lista de 160 centre de evaluare ambulatorie a pacientilor cu forma medie probabil de boala dar vom veni foarte repede si cu criteriile prin care vom directiona acesti pacienti catre centre. Saptamana viitoare va fi completa lista si vom face o harta interactiva ca oamenii sa stie unde se pot adresa pe de o parte. Aceasta harta interactiva va include pe masura semnarii contractelor de catre medicii de familie si toate centrele de testare care vor deveni operationale la nivelul cabinetelor de medicina de familie”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!