Testare gratuită anti-hepatita B şi C pentru ieşenii din Zona Industrială şi Tomeşti

Blood,Sample,With,Hepatitis,C,Virus,(hcv),Positive

foto: poliana

Reprezentantii Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi (UMF) invita toti iesenii din Zona Industriala si din comuna Tomesti sa participe la o testare gratuita pentru depistarea virusurilor hepatice B si C. Actiunea va avea loc în intervalul 10.00 – 18.00, în trei zone: pe esplanada din fata sediului Companiei LEIER, în cabinetul medical al companiei si la sediul firmei MAJUTEX din comuna Bârnova, judetul Iasi.
Evenimentul marcheaza „Ziua mondiala de lupta împotriva hepatitei”, celebrat an de an pe 28 iulie, cu scopul de a spor constientizarea privind hepatita virala, o inflamatie a ficatului care provoaca mai multe probleme de sanatate, inclusiv cancerul de ficat.

La eveniment participa specialistii din „Programul regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic si directionare catre tratament al pacientilor cu boli hepatice cronice secundare infectiilor virale cu virusuri hepatice B/D si C din regiunile Nord-Est si Sud-Est – LIVE(RO) 2 – EST”, proiect implementat de UMF alaturi de Spitalul de Urgenta „Sf. Spiridon” din Iasi si Asociatia Româna Anti-Sida (ARAS).

„Multumim tuturor celor care ne stau alaturi în efortul nostru de a contribui la actiunea globala, initiata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de a elimina hepatitele virale ca povara pentru sanatate pâna în 2030. Subliniez ca aceasta actiune a OMS este asumata de Guvernul României prin act normativ. Pentru succesul unui asemenea demers, de eliminare a hepatitelor virale pâna în anul 2030 – actiune pe care eu o numesc proiectul unei generatii, toata societatea trebuie sa contribuie, sa înteleaga necesitatea si sa creada ca este posibil”, a declarat prof.dr. Anca Trifan, managerul proiectului LIVE(RO)2-EST.