Terenurile de sport ale școlilor și liceelor își deschid porțile pentru copii

Sharing is caring!

Cu toate ca scolile au ramas inchise pe toata perioada de pandemie, s-a luat decizia ca terenurile sa fie puse la dispozitia copiilor pe perioada vacantei. In jur de 20 de terenuri din Iasi au deschis portile pentru toti iubitorii de sport, iar acesul in incinta spatiului  este gratuit.  Serviciul Voluntar de Ambulanta va asigura personalul medical iar Politia Locala va veghea la pastrarea ordinei.

Terenurile de sport ale scolilor si liceelor vor fi deschise pentru tinerii care doresc sa isi desfasoare activitatile fizice. Demersul, care vizeaza si weekendurile de pe tot parcursul anului, are la baza un acord de parteneriat a mai multor institutii si unitati de invatamant din Iasi.

Mihai Chirica- primar Municipiul Iasi:

Pentru toti cei sub 18 ani. Avem aproape 17 terenuri deschise, supravegheate in totalitate de noi ca administratie publica, dar si impreuna cu niste organizatii neguvernamentale specializate pe sustinerea activitatilor sportive. Asiguguram tot ce este nevoie acolo, impreuna cu conducerea scolilor respective.

Inspectoratul Scolar Judetean si municipalitatea ieseana vor intocmi un regulament  privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca bazele sportive scolare in contextul pandemiei COVID-19. Accesul simultan pe terenurile de sport se va face doar in limita a zece persoane. Durata de timp in care elevii pot desfasura activitati sportive este de doua ore. Dupa acest interval spatiile vor fi dezinfectate. Printre  cele 17 terenuri deschise se afla si cel al Colegiului Ioan C. Stefanescu. 

Voinea Liana Dolores – director colegiu “Ioan C. Stefanescu“ Iasi:

Suntem fericitul posesor al unui teren de sport. Copiii nu se pot juca e el pentru ca nu am reusit sa il finalizam, mai avem de amplasat noctura.  In schimb, avem celalat teren de sport, cel vechi. Noi am fost si anul treut deschisi, pentru educatie fizica si praticarea sportului. Si u venit foarte multi voluntari si de la ambulanta si de la alte asociatii si au fostt alaturi de ei

Municipalitatea va aloca peste 30.000 de lei in vederea realizarii cheltuielilor legate de hidratare a voluntarilor care vor contribui la implementarea proiectului si pentru achizitia de tricouri pentru participanti.

shares