Terenurile agricole din judetul Iasi se vând la prețuri de lux

faramitare-terenuri-agricole

Tranzacțiile pentru terenurile agricole din judetul Iasi sunt intr-o continua crestere. Cele mai cautate comune sunt Aroneanu, Miroslava si Gropnita. Exista si zone limitrofe, unde un hectar de pamant se vinde cu cateva mii de lei. Directia Agricola Iasi prelucreaza periodic aceste date si spune ca majoritatea cumparatorilor sunt persoane fizice.

Terenurile agricole din judetul Iasi sunt la mare cautare. Cele mai mici preturi sunt de 0,005 bani pe metrul patrat, iar cele mai mari pot ajunge la peste 160 de euro pentru metrul patrat in zona Copoului. Trendul este unul in crestere pentru ca preturile se dubleaza de la un an la altul.

Roxana Florea, Purt. Cuv.Directia Agricola Iasi

„In anul 2021 pretul minim pentru un teren agricol a fost de aproape 1.000 de lei iar in anul 2022 a fost de aproape 2.200 de lei. De asemenea, la pretul minim a fost de 0,002 bani si in 2022 de 0,005 bani. Cele mai scumpe terenuri au fost in comuna Aroneanu, Miroslava si in Iasi, iar in anul 2022 s-au schimbat primele doua locuri Miroslava si Aroneanu, iar pe locul trei este Gropnita.

Pe site-urile cu vanzari, terenurile agricole din Miroslava ajung la sume exorbitante. Spre exemplu, o suprafata de teren de 14 hectare costa un milion de euro.

Roxana Florea, purt.cuv.Directia Agricola Iasi

„Putem trage concluzia ca cele mai cautate terenuri sunt in Miroslava si Aroneanu.”

Numarul anunturilor cu terenuri agricole puse la vanzare este in crestere, spun reprezentantii Directiei Agricole Iasi.