Teren pentru hangarul de elicoptere

hangar

Conducerea Consiliului Judetean doreste sa concesioneze aproape un hectar de teren din incinta aerogarii pentru construirea unui hangar de reparat elicoptere. Suprafaţa respectivă este delimitată de Terminalul T3, de platforma de parcare a avioanelor, curtea fostei Aviaţii Utilitare si drumul de acces la aerogara.

Consiliul Judetean vrea sa concesioneze pe 25 de ani o suprafata 7.800 mp din zona Aeroportului Iasi. In acel loc se doreste amenajarea unui centru de mentenanta pentru elicoptere. Consilierii liberali au contestat intenţia de ocupare a suprafeţei respective cu un hangar, pe motiv că ar îngrădi o eventuală extindere a infrastructurii aeroportuare în această zonă.Pe de alta parte, conducerea aeroportului sustine ca proiectul de extindere al aeroportului vizeaza doar terminalele T2 si T3.

„Avem o cerere pentru a concesiona o suprafata de teren de 7000 de metri, pentru a construi un hangar de mentenanta elicoptere. Ar fi primul din tara, doar de avioane militare este la Craiova, dar vrem sa realizam pentru a atrage cat mai multi utilizatori, un hangar de mentenanta, reparatii elicoptere.Se va concesiona pe 25 de ani din suprafata de teren, propuneri, poate sa vina oricine”, a declarat Maricel Popa, presedinte CJ Iasi.

Aceasta concesionare va fi supusa votului consilierilor judeteni, in sedinta de maine.