Terasele… sub limbajul peștelului dupa ora 23

Sharing is caring!

Terasele „amutesc” dupa ora 23.00. Daca in celelate judete din tara s-a luat decizia ca activitatea  barurilor, teraselor si alte localuri sa fie scurtata, la Iasi masurile sunt mai putin dure.  Unitatile care isi continua activitatea pana tarziu in nopte, trebuie sa aiba un numar redus de meseni. Cat despre muzica, clientii nu au voie sa danseze si pentru a evita imbratisarile si orice contact fizic.

Terasele din Iasi care inchid de obicei dupa ora 23:00 trebuie sa respecte câteva reguli pentru a putea functiona in continuare. Patronii si angajatii trebuie sa stea cu ochii pe clienti pentru ca acestia sa nu-si uneasca mesele. Numarul de scaune nu poate fi completat de clienti. La o terasa din centrul Iasului masurile sunt clare la orice ora. Intrarile si iesirile din terasa sunt delimitate iar dezinfectarea se face din momentul sosirii.

Ioana Alexandra Ursache- PR terasa:

Noi, indiferent daca o sa se impuna sau nu aceasta regula, o sa fim la fel de precauti. Fiecare angajat de la noi va purta masca si manusi si evident vom fi atenti cu ceea ce insemana ordinea de pe terase si curatenia.

Activitatea localurilor dupa ora 23 este decisa la nivel local, iar patronii care nu vor respecta aceasta masura vor ramane fara autorizatia de functionare. Proprietarii teraselor sustin ca masurile adoptate de la startul pandemiei le-au afectate afacerile.

Clientii care vin la amiaza pe terasele localurilor spun ca nu este o tragedie daca activitatea nu duce pana tarziu. Afirmatiile lor se pun in contradictie cu ceea ce spun reprezentanti localurilor.

Părerea ieșenilor:

Noi oricum iesim ziua ca este soare si frumos. Dupa ora 23 ce faci? Daca este  pentru binele populatiei, ne supunem normelor, nu e ca si cum o parere, doua pot sa schimbe normele unei tari.

Cred ca ar fi ok, din punctul meu de vedere ar trebui sa se inchida un pic mai repede.Da, cumva sunt de acord cu inchiderea teraselor dupa ora 23 . Exact cum a spus si prietena mea. Daca ai o treaba unndeva, iesi ziua. Atat in capitala cat si in alte  judete din tara  s-a luat decizia de scurtare a programului localurilor care isi desfasoara activitatea in aer liber.

shares