Terapie online pentru bolnavii de cancer

Institutul Regional de Oncologie și Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România organizează un grup de suport multidisciplinar gratuit, dedicat pacienților care suferă de cancer mamar, cancer pulmonar și alte tipuri de cancer. Intâlnirile din cadrul proiectului „Impreună pentru tine” se desfășoară online, saptămânal, pe Zoom.

In cadrul proiectului vor beneficia de terapie atât bolnavii, cât și aparținătorii lor.

„Proiectul împreună pentru tine este organizat de către Institutul Regional de Oncologie Iași, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România împreuna cu Asociația Bolnavilor de Cancer din Iași. Scopul lui este de a avea o imagine realistă și funcțională asupra bolii oncologice, atât din punct de vedere al pacientului, cât și din punct de vedere al aparținătorilor”, a declarat Roxana Postolică, președinta Asociației Bolnavilor de Cancer din Iași, pentru Radio Iași.

În cadrul întâlnirilor online vor fi invitați specialiști din mai multe domenii, în așa fel incât să corespundă nevoilor bolnavilor de cancer.

SINCRON Roxana Postolică – Preşedinta asociaţiei bolnavilor de cancer din Iaşi

„Proiectul se desfașoară sub forma de întâlnire grup online. Sunt întâlniri săptămânale cu diferite teme și diferiți invitați, medici oncologi, medici radioterapeuți, imagiști, specialiști în nutriție și kinetoterapie. În așa fel incât să putem corespunde nevoilor acestor oameni”, a adăugat Roxana Postolică.

În luna mai vor avea loc 4 întâlniri, fiind abordat în special cancerul pulmonar, urmând ca în iunie să fie dominant partea de cancer de sân. Proiectul se va desfășura pe trei luni.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!