Tensiuni pe votarea bugetului Iasului

primaria iasi

Sedinta ordinara de votare a bugetului municipiului Iasi a devenit subiect de disputa politica intre partide. Chiar in plenul Consiliului, deputatul USR, Cosette Chichirau a adus acuzatii grave la adresa celor din PNL si PMP, de furt si inselaciune.

S-au aprins spiritele in Consiliul Local Iasi pe tema bugetului municipiului Iasi. Cea care a starnit seria de dispute politice a fost deputatul USR Cosette Chichirau care i-a acuzat pe membrii PNL si PMP de furt si inselaciune.

Cosette Chichirău, deputat USR

„Deciziile luate in Consilul Local au fost prin furt si inselaciune pentru ca iesenii nu au votat pentru asta. Nu! Iesenii au votat pentru USR. Pentru un program poltiic care nu inseamna ce face PNL si PMP in acest Consiliul Local. Ati furat votul iesenilor timp de un an si jumatate. Si il furati in continuare. Furt si inselaciune. Nu este o lovitura la adresa unui partid, ci la democratie. Si ne plangem ca in aceasta sedinta nu avem prezenta la vot.

Acestea acuzatii au fost dur criticate de consilierii locali PNL care spun ca USR incurajeaza analfabetismul functional.

Eduard Boz, consilier local PNL

„Este o discrepanta atat de mare intre ceea ce traseaza un partid si de cele mai multe ori, de un  singur om, fie ca este Bodea sau Chichirau si ceea ce trebuie sa se intample in mod normal in Consilul Local. Se dezic si spun ca eu am fost votat pentru a vota ceea ce este bine. Nu pentru ceea ce mi se traseaza”

Totul a pornit de la faptul ca astazi are loc termenul de judecata in care viceprimarul Cezar Baciu contesta decizia USR Iasi de a-l exclude din partid.

Cezar Baciu, viceprimar

„Imi pare rau, doamna deputat, ca veniti in Consilul Local si acuzati in gura mare de hotie. Este strict parerea dumneavoastra, pe care ati impus-o partidului dumneavoastra insa tin sa va amintesc ca atitudinea dumneavoastra nu s-a schimbat si oamenii care v-au fost alaturi i-ati inlaturat. Si nu ma refer la mine, ci la alte persoane. Dar nu are rost sa discutam aici. Imi pare foarte rau pentru ceea ce am auzit astazi.”

Acuzatiile deputatului USR au fost dur criticate de catre toti membrii PNL.

Mihai Chirica, Primar Iasi

„Nu este bine sa ne jignim. Am avut si eu dispute politice cu membrii de partide dar nu ne-am jignit. Dar fostul meu presedinte de partid nu m-a jignit in niciun fel. Am spus atat ca s-a fracturat legatura noastra ideologica, nu m-ai gandim la fel. Gandirea mea este la Dumnezeu. Eu nu pot sa ma absolv de aceste obligatii pe care le am fata de propria mea constiinta prin urmare tot ceea ce am decis in cariera mea politica a fost cu mintea mea, cu constiinta si buna mea credinta. Imi pare rau ca s-au folosit aceste cuvinte.”

Deputatul a susținut că, în perioada următoare, USR ar urma să atace toate hotărârile care au fost adoptate, în ultimii doi ani, cu aportul lui Cezar Baciu, viceprimar exclus din USR care a asigurat votul necesar majorității PNL-PMP.