Tensiuni la jumătate de mandat

Consiliul-Judetean-CJ-Iasi

Iașul ar fi putut avea mai multe investiții în ultimii 30 de ani, spun autoritățile. Consiliul Județean Iași a prezentat un raport de activitate din primii doi ani de mandat. Lucrurile ar fi putut arăta mai bine, spune  Costel Alexe, președintele CJ Iași, însă ultimii ani au fost marcați de pandemie și războiul din Ucraina, motiv pentru care s-au înregistrat decalaje și amânări ale unor investiții.

La doi ani de la mandat, conducerea Consiliului Județean Iași a prezentat un raport al activității desfășurate până acum. Mai exact, proiectele de dezvoltare care au fost implementate. Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe a declarat că Iașul ar fi putut avea mai multe investiții, însă nu a avut o echipă puternică în administraţie şi că din acest motiv multe proiecte mari nu au putut fi terminate.

Daca este să dau vina pe cineva este să fie doi vinovați. Pentru cum ar fi putut să arate Iașul. Trei. În primul rând, pe mine, în al doilea rând pe faptul că și eu și dumneavoastră am avut așteptări mult prea mari în ceea ce privesc resursele pe care ar fi trebuit să ne bazam în acești doi ani de zile și al treilea: birocrația. Pentru că trebuie să recunoaștem, cum o spune un mare clasic: timpul nu mai are răbdare cu noi și, din păcate, fiecare zi care trece, trece în detrimentul dezvoltării județului nostru și din nefericire, decontul sau actualizările, tot Consiliul sau noi ieșenii trebuie să le acoperim, a spus Costel Alexe, președinte CJ Iași.

Pe de alta parte, consilierii județeni PSD spun că unele proiecte au întâmpinat dificultăți chiar din cauza conducerii instituției.
Domnia sa nu are cum să gândească limpede după atâtea probleme pe care și le-a creat. Probleme și-a creat nu doar lui, ci tuturor celor cu care a intrat în contact. Toate derapajele pe care le-a avut din punct de vedere legislativ pentru că numai un om inconștient poate să facă astfel de lucruri din poziția pe care o are, a precizat Mircea Manolache, consilier județean PSD.

Mai mult decât atât, actuala conducere a CJ Iași spune că județul putea să aibă mult mai multe investiții în infrastructură.

Gândindu-mă la cei 30 de ani de administrație, Iașul ar fi putut să arate mult mai bine. Gândindu-mă la acești doi ani de zile, îmi dau seama că am fi putut face mai multe. Dacă stau și mă gândesc, noi cei prezenți indiferent de funcția pe care o ocupam astăzi nu am avut o zi în care să guvernam sub auspicii de pace sau fără pandemie, a explicat Costel Alexe, președinte CJ Iași.

În ciuda tensiunilor din cadrul plenului Consiliului Județean, proiectele importante pentru Iași au fost votate în unanimitate, de toți consilieri județeni indiferent de formațiunea politică din care fac parte.

Absolut în toate proiectele acolo unde au fost de interes, indiferent că e un primar de la PNL, AUR sau PSD. Nu a contat, am fost de acord cu proiectele care aduc bine cetățenilor județului Iași. Noi, consilierii județeni PSD am votat în unanimitate proiectele județului unde nu am văzut acele derapaje, a spus Mircea Manolache, consilier județean PSD.

La eveniment au fost prezenţi primari din judeţul Iaşi, angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai altor instituţii ieşene, dar şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei.