Tensiuni fără precedent în coaliția de guvernare

62165286

Tensiuni fara precedent  in coalitia de guvernare. Premierul Florin Citu l-a demis pe ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu,  fara o consultare in coalitie.

In urma Biroului Politic al USR-PLUS, Florin Citu a pierdut sprijinul partenerilor de guvernare.  Pe de alta parte, PNL il sustine in continuare pe actualul premier. 

S-a umplut paharul pentru premierul Florin Citu dupa ce aseara a fost publicat in Monitorul Oficial un ordin al Ministerului Sanatatii privind schimbarea regulilor  carantinarii localitatilor.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan nu a fost discutat in coalitia de guvernare, iar marile orase erau vizate privind carantinarea intr-un timp relativ scurt. Pus in fata faptului implinit, primul ministru, Florin Citu, a decis sa ii demita pe vlad Voiculescu si Andreea Moldovan fara o discutie in prealabil cu membrii USR-PLUS.

Dan Barna- vicepremier

„Vlad Voiculescu, inca din prima zi a intrat intr-o lupta cu sistemul de sanatate corupt. O lupta foarte compexa si am vazut reactiile foarte vehenemte si dure. Demisia din aceasta dimineata nu se bazeaza pe nicio evaluare. Nu exista nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu in urma caruia sa fi putut discuta aceatsa concluzie si decizie pe care inteleg ca premierul si-a asumat, numai ca o coalitie de guvernare, nunpoate sa functineze decat daca exista respect.

 Ludovic Orban sustine ca decizia lui Citu nu a fost discutata in coalitie, dar actualul premier se bucura in continuare de sprijinul PNL.

Ludovic Orban-presedinte PNL

„Aceasta decizie a prim-ministrului Florin Citu este o decizie care nu are nico legatura cu decizia noastra ferma de a mentine actuala coalitie de guvernare. Este strict o decizie care urmareste ca la Ministerul Sanatatii, unul dintre cele mai importabte din structura cu cat suntem intr-un val 3 al pandemiei de covid. In ceea ce ne priveste pe noi,  il sustinem in acets demers, pe domnul prim-ministru. Este mai importanta pentru Romania buna guvernare decat persoana unui ministru

USR-PLUS nu ramane la guvernare daca nu pleaca Florin Citu. Prinsi la mijloc, cei de la UDMR sustin ca nu exista alta formula de guvernare.